onsdag 7 september 2011

Valpar!

Ja, jag hoppas innerligt att det BLIR valpar denna gång. Aquila blev parad i lördags - hennes progesteron stiger snabbt, och hon går lika snabbt ur höglöpet verkar det som - så det var nog tur vi var i Norge i några dagar, för annars hade vi säkert missat rätt dag! En hängning på 20 minuter blev det, så nu får donnan ta det lite vackert ett tag, och så får vi hålla tummarna för att det börjar växa små valpar i magen på henne... Time will tell!

En valp fick vi också med oss hem från Norge. HUR det gick till, har jag ingen direkt aning om, men så blev det! Lilla Bellissima V Nobel Line finns att beskåda på hemsidan, under "Hundar". Hon kallas "Izzy", är 11 veckor gammal och av rasen dvärgpinscher. Vår dotter Olivia är överförtjust, så jag är säker på att de unga tu kommer att få det kul tillsammans inom få år. :-)

Vår gamla dam Yxie haltar omkring här hemma, och vi är smått bedrövade över att hon blivit sjuk. Hon som ALDRIG varit sjuk i hela sitt snart 9 åriga liv... :-( Det verkar som att hon fått cancer, och nu alltså en metastas i bogen. Hon går på starkt smärtstillande medicin så länge hon verkar må bra i övrigt. Det är inget lätt beslut att ta, det här med när man ska låta sin älskade hund somna in. Men än känns det lite tidigt - hon är ju som vanligt, förutom hältan då. Vi får njuta av hennes sällskap så länge det går, innan hon gör Rico och Q-ty sällskap i hundhimlen... Måtte hon hinna bli mormor åtminstone! (Hon är mamma till Aquila.)

I övrigt har det inte hänt så mycket. Dagarna och veckorna och månaderna går i rasande tempo, och sommaren verkar ha tagit slut. Jag som inte ens hann njuta färdigt av den!! Olivia växer så det knakar... ligger nog på ca 10 kg nu och är lite dryga 70 cm lång, 9 månader gammal. Fortfarande supergullig och snäll, men visst har hon temperament! Undrar vem hon fått det av... Ähum...

På lördag börjar jag på kurs. Det ska bli jätteintressant och spännande, och jag längtar så! Men är samtidigt lite nervös... tänk om jag inte lär mig nåt? Min hjärna är ju full av blöjbyten och barnmatning... så får det plats nåt annat månntro? :-D

Dags att ta ut lilla fröken Izzy på en kiss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar